Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Marinuotos voveraitės „Ruošiamės žiemai“

Reikės:

  • 0.5 kg voveraičių,
  • 1 litro vandens,
  • 2 šaukštų druskos,
  • 1 šaukšto cukraus,
  • 2 šaukštų acto,
  • 4 vid. dydžio česnako skiltelių,
  • keleto lauro lapelių.

Gaminame:

Voveraites kruopščiai išvalykite, perplaukite vandeniu. Stambesnius grybus perpjaukite per pusę. Viską dėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite. Jei atsirado putų, nugriebkite. Dabar išvirkite marinatą iš visų nurodytų ingredientų, išskyrus actą. Suberkite grybus į marinatą, pakaitinkite, kol užvirs ir pavirkite maždaug 5 minutes. Supilkite actą, leiskite dar kartą užvirti ir po kelių minučių išjunkite ugnį. Grybus išpilstykite į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite, apverskite dangteliais žemyn ir palaikykite apkloję rankšluosčiu, kol stiklainiai atvės. Žiemą taip ruoštus grybus naudokite mišrainėms, sriuboms ir kitiems patiekalams gardinti. Skanaus!

36