Meksikietiška Fajita
Reikės:
- 4 v. š rapsų aliejaus
- 2 v. š citrinos sulčių
- 1 pakuotės Fajitas prieskonių
- 1,5 kg vištienos krūtinėlės be kaulų ir odos
- 1 vid. dydžio „Tearless sunions“ svogūno
- 1/2 vid. dydžio raudonosios paprikos
- 1/2 vid. dydžio žaliosios paprikos
- 8 pašildytų miltinių tortilijų
Gaminame:
Vištienos krūtinėlę, svogūną ir paprikas supjaustykite vertikaliomis plonomis juostelėmis. Sandariame inde sumaišykite 2 šaukštus aliejaus, citrinos sultis, prieskonius ir vištieną. Uždarykite jį ir apverskite, kad pasiskirstytų marinatas. Palaikykite šaldytuve 1-4 valandas.
Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Kaitinkite 1 minutę, tuomet sudėkite svogūnus bei paprikas. Kepkite 2-3 minutes arba kol suminkštės ir taps traškūs. Dėkite į lėkštę ir laikykite šiltai. Į tą pačią keptuvę sudėkite marinuotą vištieną ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies 5-6 minutes arba kol mėsa nebebus rausva. Į keptuvę sudėkite svogūnų ir paprikų mišinį, šiek tiek pašildykite.
Patiekite su pašildytomis tortilijomis, sūriu, salsa, gvakamole ir grietine.