Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Meksikietiškas dešrainis

Reikės:

  • 4 vnt. kiaulienos arba jautienos dešrelių;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 1 pakuotės kukurūzų krepšelių „Taco“;
  • 4 vnt. Chalapos marinuotos paprikos;
  • 0.25 vnt. raudonojo svogūno.

Ingredientai pomidorų padažui:

  • 4 vnt. pomidorų;
  • 1 vnt. Chalapos paprikos;
  • 0.25 vnt. raudonojo svogūno;
  • 0.5 vnt. žaliosios citrinos;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 20 g kalendros;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Ingredientai avokadų gvakamolei:

  • 3 vnt. avokadų;
  • 0.5 vnt. žaliosios citrinos;
  • 0.25 vnt. raudonojo svogūno;
  • 0.5 šaukštelio kumino;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Pasigaminkite pomidorų padažą. Pomidorus supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais. Chalapos papriką perpjaukite išilgai, išimkite sėklytes ir susmulkinkite kubeliais. Svogūną ir kalendras smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite smulkintus produktus, pagardinkite druska, alyvuogių aliejumi ir žaliosios citrinos sultimis.
  2. Pasigaminkite avokadų gvakamolę. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite minkštimą. Dubenyje šakute sutrinkite avokadus, pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis, sumaišykite su susmulkintu svogūnu, pagardinkite druska, pipirais ir kuminu.
  3. Dešreles pašlakstykite aliejumi ir dėkite ant įkaitintų grotelių. Kepkite, kol gražiai apskrus. Iškeptas dešreles perpjaukite per pusę.
  4. Į kukurūzų krepšelius dėkite gvakamolės, pomidorų padažo, keptą dešrelę, papuoškite marinuotomis Chalapos paprikomis, užkrėskite šaukštą grietinės.
  5. Meksikietišką dešrainį papuoškite kalendrų lapeliais.

Skanaus!

34