Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Mėsainiai su tortilijomis

Reikės: 

  • 4 mėsainių maltinukų
  • 4 pilno grūdo tortilijų
  • 2 vynuoginių pomidorų
  • 1 avokado
  • ½ raudonojo svogūno
  • ½ žaliosios citrinos
  • 4 salotų lapų
  • 2 g šviežių petražolių
  • 4 v. š. dižono garstyčių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Gaminame:

Avokadą nulupkite, pašalinkite kauliuką ir supjaustykite griežinėliais. Vynuoginius pomidorus padalinkite į 4 dalis, svogūną ir petražoles smulkiai supjaustykite. Mėsainių maltinukus sudėkite ant grotelių ir kepkite 3-4 minutes, o tortilijas tol, kol šios apskrus. Imkite vieną tortilijos lakštą, į jo centrą dėkite salotos lapą, išdėliokite avokado griežinėlius, apibarstykite juos druska bei pipirais, tuomet išdėliokite pomidorų skilteles, tolygiai padenkite tortiliją smulkintais svogūnais bei petražolėmis ir viską apšlakstykite citrinos sultimis. Galiausiai dėkite maltinuką, o ant jo paskirstykite 1 šaukštelį garstyčių. Tortilijos lakštą kruopščiai susukite ir sutvirtinkite mediniu pagaliuku. Taip paruoškite visas 4 tortilijas ir skanaukite!

46