Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Mėsainis su kalakutiena ir avokadų padažu

Reikės: 

  • 500 g kalakutų petukų faršo;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • Pusės žaliosios citrinos;
  • 1 skiltelės česnako;
  • Kalendros pagal skonį;
  • Pusės aitriosios paprikos;
  • 3 gabalėlių imbiero šaknies;
  • 8 salotų lapų;
  • 2 pomidorų;
  • 4 vnt. mėsainių bandelės.

Avokadų padažui: 

  • 2 avokadų;
  • Pusės žaliosios citrinos;
  • 10 g šviežios kalendros;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 200 g graikiško jogurto.

Gaminame:

  1. Į virtuvinį kombainą supilkite žaliosios citrinos sultis, alyvuogių aliejų. Sudėliokite tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, 20 g kalendrų lapelių, nuluptą česnako skiltelę ir nuluptą imbiero šaknį.
  2. Aitriąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklytes. Visus produktus sutrinkite iki vientisos masės. Dubenyje sumaišykite kalakutų petukų mėsos faršą su pasigamintu marinatu. Pamarinuokite mėsą apie 20–30 min. Formuokite mėsainių maltinukus ir kepkite ant grilio keptuvės su aliejumi iš abiejų pusių po 4–5 m
  3. Paruoškite garnyrą. Saldžiąją bulvę ir saliero šaknį nulupkite, morkas nuskuskite. Daržoves nuplaukite ir supjaustykite storomis lazdelėmis. Paskaninkite druska, muskato riešutu, pamaišykite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10 min.
  4. Pasigaminkite padažą. Sudėkite į virtuvinį kombainą česnaką, kalendras, avokadus, jogurtą, supilkite citrinos sultis, viską sutrinkite iki vientisos masės.
  5. Mėsainių puseles galima apkepti ant grilio, keptuvės ar skrudintuvės. Ant vienos dėkite salotų lapą, papuoštą avokadų pažadu, maltinuką pomidoro griežinėlį ir kaip kepure uždėkite kitą bandelės pusę.

Skanaus!

70