Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Mirkytų grikių dubenėlis su smidrais ir avokadu

Reikės:

  • 1 stiklinės grikių,
  • 2 stiklinių vandens,
  • 1 sunokusio avokado,
  • nedidelio ryšulėlio smidrų,
  • 1 saujos vyšninių pomidoriukų,
  • gabalėlio sviesto kepimui,
  • mėgstamų prieskoninių žolelių (kalendros, baziliko),
  • druskos,
  • pipirų.

Gaminame: kelissyk perplaukite grikius švariu vandeniu, vėliau užpilkite dviem stiklinėmis vandens ir palikite brinkti per naktį. Pusryčių gamybą pradėkite nuo smidrų: nuplaukite, nupjaukite galus     , valgomąją dalį perpjaukite į kelias dalis ir pakepinkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Ten pat berkite ir saują smulkintų pomidoriukų, pagardinkite druska ir pipirais. Po keleto minučių šalia daržovių berkite ir išbrinkintus grikius, viską gerai išmaišykite. Taip paruoštus grikius dėkite į serviravimo dubenėlį. Ant viršaus suberkite išskobtą ir gabaliukais supjaustytą avokadą. Puoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis. Skanaus!

30