Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Mocarelos ir persikų užkandis

Reikės:

  • 6 nedidelių prinokusių persikų be kauliukų pjaustytų ketvirčiais,
  • 1 rozmarino šakelės,
  • 3 čiobrelių šakelių,
  • 5 šaukštų baltojo balzaminio acto,
  • kelių šauktų baltojo acto,
  • šlakelio vandens,
  • 2 šaukštų medaus,
  • mažų mocarelos rutuliukų,
  • Parmos kumpio,
  • saujos šviežių bazilikų lapelių,
  • druskos,
  • dantų krapštukų arba medinių iešmelių.

Gaminame:

Pjaustytus persikus ir žoleles sudėkite į didelį stiklainį ar indą su dangteliu. Puode ant vidutinės kaitros kaitinkite balzaminį actą, baltąjį actą, šaukštelį druskos ir medų. Maišykite, kol druska ir medus ištirps. Išjungus ugnį, į acto mišinį įpilkite 4 šaukštus šalto vandens ir išmaišykite. Persikų griežinėlius ir žoleles užpilkite marinavimo skysčiu ir atidėkite 30 minučių. Ištrauktas persikų, nusausinkite ir skilteles apvyniokite Parmos kumpiu. Verkite ant iešmelio kartu su mocarela sūrio rutuliuku ir baziliko lapu.

105