Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Močiutės cepelinai su mėsa

Močiutės cepelinai su mėsa

Skaniausi močiutės cepelinai, kuriuos ypatingai gardu skanauti su spirgučių ir svogūnų padažu.

Reikės:

Cepelinams:

2 ir 1/4 kilogramo bulvių (nevirtų ir nevalytų svoris)
1/3 kilogramo bulvių (virtų)
1.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
Įdarui:
500 gramų kiaulienos (maltos)
1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustytas)
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio pipirų
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
pagal poreikį aliejaus

Padažui:

250 gramų kiaulienos šoninės
3 vienetai svogūnų

Gaminimas:

1.Virtas bulves sumalkite mėsmale arba sutarkuokite kuo smulkesne tarka.
2.Nevirtas bulves švariai nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Tarkius nusunkite (sunkdami per smarkiai nespauskite), bet skysčio neišpilkite – palaukite, kol jame nusistovės kramolas.
3.Virtas bulves sumaišykite su nevirtomis. Dėkite nusistovėjusį krakmolą, druską ir kruopščiai išmaišykite.
4.Įdarui smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite ant šiek tiek aliejaus ir sumaišykite su malta kiauliena, džiovintu baziliku, pipirais bei druska.
5.Atgnybkite tešlos ir paskleiskite ją delne. Į vidurį dėkite mėsos, “uždarykite” cepeliną ir pavoliokite tarp delnų.
6.Į verdantį vandenį įberkite druskos ir šiek tiek krakmolo (prieš tai jį ištirpinkite nedideliame kiekyje šalto vandens). Krakmolas yra nebūtinas, tačiau jis išlygina cepelinų paviršių.
7.Dėkite cepelinus ir virkite juos ant vidutinės ugnies maždaug 25–30 minučių.
PADAŽAS:
1.Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais, dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite apie 10 minučių.
2.Tada į keptuvę dėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite dar maždaug 2-3 minutes.

[arve url=”https://youtu.be/ZQ4yIOWOx_c” /]

3 274