Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Morengai su uogomis

reikės:

  • 3 kiaušinių baltymo
  • 150 g cukraus pudros
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 500 g uogų (aviečių, trešnių be kauliukų, gervuogių, šilauogių)

Kremui:

  • 500 ml plakamos grietinėlės
  • 1 v. š. cukraus pudros
  • 1 a. š. citrinų sulčių
  • 1 v. š. vanilės ekstrakto

Užpilui:

  • 150 g trintų aviečių
  • 1 a. š. medaus
  • 1 a. š. citrinų sulčių

Gaminame:

Išplakite kiaušinių baltymus iki standumo ir palengva, kad nesusprogdintumėte baltyme esančių oro burbuliukų, įmaišykite cukraus pudrą bei vanilės ekstraktą. Švelniai maišykite, kol masė taps blizgi. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, iš gautos masės suformuokite nedidelius kauburėlius – morengus. Pašaukite skardą į orkaitę, įkaitintą iki 120 °C, ir kepkite apie valandą. Kai morengai iškeps, praverkite orkaitę, tačiau skardos iškart neišimkite – kurį laiką vėsinkite morengus orkaitėje, o kai visiškai atvės, sutrupinkite. Plakamąją grietinėlę plakite, kol susiformuos standi masė, o tuomet suberkite į ją cukraus pudrą, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Į švarų dubenį supilkite trintas avietes ir įmaišykite į jas šaukštelį medaus bei citrinų sulčių. Pasiruoškite 4 norimo dydžio stiklines, į kiekvieną jų dėkite šiek tiek plaktos grietinėlės kremo, tuomet įberkite šviežių uogų, užberkite morengo trupinių ir viską užpilkite aviečių užpilu.

44