Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Naminiai abrikosų ir medaus ledai

Reikės:

  • 500 g  prinokusių abrikosų arba persikų;
  • 60 g  rudojo cukraus;
  • 60 ml medaus;
  • 475 ml  grietinėlės (36%);
  • Žiupsnelio druskos;
  • 50 g pistacijų;
  • Kelių lapelių šviežių mėtų papuošimui (nebūtinai);
  • 10 vnt. vaflių ledams (nebūtinai).

Gaminimo eiga:

  1. Abrikosus supjaustykite ketvirčiais, išimkite kauliukus. Vaisius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  2. Apibarstykite 2 valg. šaukštais cukraus ir pašaukite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 min. arba kol vaisių sultys pradės burbuliuoti.
  3. Atvėsusius abrikosus elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Puode ant žemos kaitros maišydami pakaitinkite likusį cukrų, medų, grietinėlę ir druską, kol cukrus ir medus ištirps. Nukėlę puodą nuo viryklės, viską gerai sumaišykite su trintais vaisiais.
  5. Supilkite į indą ir padėkite į šaldytuvą 2–3 val. arba nakčiai.
  6. Atšalusią masę gerai išsukite elektriniu trintuvu. Gautą masę palaikykite šaldiklyje mažiausiai 2 val.
  7. Jei vartosite ledų vaflius, drėgnu samteliu padarykite iš ledų rutuliukus ir sudėkite juos į vaflius.
  8. Prieš patiekdami apibarstykite ledus kapotomis pistacijomis, papuoškite šviežių mėtų lapeliais.

1 patarimas. Jei norite, kad ledai būtų saldesni, pridėkite daugiau medaus arba cukraus.

2 patarimas. Abrikosus galite pakeisti persikais arba mangais.

3 patarimas. Ledai tinka su abrikosų pyragu.

Skanaus!

39