Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Naminio jogurto receptas

Ar žinojote, kad jogurtą pasigaminti galite ir patys namuose? Šį daugelio pamėgtą produktą paruošti – paprasta ir pigu, mat jam pagaminti pririks vos dviejų ingredientų – pieno ir šaukšto jau pagaminto jogurto.

Natūralus jogurtas – puikiai tinka ir prie grilio patiekalų, kuriais atšilus orui mėgaujamės vis dažniau. Jogurtas sumaišytas su įvairiausiais prieskoniais: mėtomis, krapais, petražolėmis, bazilikais, pagardintas druska ir pipirais, Artimųjų Rytų šalyse dažnai patiekiamas prie mėsos, kartais netgi prie žuvies. Be to, analogiškai paruoštas jogurtas gali tapti ne tik puikiu padažu, bet ir marinatu. Ypač tinkančiu vištienai. Pasak V. Juodkazienės, taip paruoštame jogurte vištieną marinuoti galima nuo 20 min iki 2 val – kuo ilgiau mėsą laikysite marinate – tuo daugiau skonio į ją įsigers ir tuo minkštesnė ji taps.

Taip pat skaitykite  Nekepinti avižų rutuliukai

Reikės:

  • 1 l pieno,
  • 6 šaukštų natūralaus jogurto.

Gaminame:

Ruošiant šį receptą geriausia yra rinktis kuo riebesnį ir kuo natūralesnį pieną. Pieną pašildykite iki 45 °C. Nugriebkite susidariusią plutelę ir į šiltą pieną įmaišykite jogurtą. Supilkite visą masę į stiklainį, šiltai apvyniokite ir palikite šiltoje namų vietoje fermentuotis per naktį. Kitą dieną perkoškite susifermentavusį jogurtą per marlę. Nubėgusios skystosios dalies neišpilkite – tai pasukos, kurias taip pat galite naudoti. Likusi tirštoji dalis – graikiškas jogurtas.

118