Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Naminis keksas, receptas

Reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 170 g cukraus;
  • 1 a.š. vanilės pastos/ekstrakto;
  • 160 g  grietinės 30%;
  • 160 g sviesto;
  • 3 v.š. aguonų;
  • 260 g kvietinių miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. druskos.

Kremui reikės:

  • 200 g graikiško jogurto;
  • 20 g cukraus pudros;
  • 1 a.š. citrinos žievelės (nebūtina);
  • aguonų – papuošimui.

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile iki labai purios šviesios masės.
  3. Sudėkite grietinę, supilkite atvėsintą lydytą sviestą ir išmaišykite.
  4. Berkite likusius ingredientus ir gerai išmaišykite.
  5. Kekso formą patepkite sviestu. Jei bijote, kad vis tiek prilips, pabarstykite plonu miltų arba manų kruopų sluoksniu.
  6. Kepkite 50 min, vis užmesdami akį – jei viršus per daug svyla, pridenkite folija.
  7. Sumaišykite jogurtą su cukraus pudra ir žievele. Užtepkite ant pilnai atvėsusio kekso ir pabarstykite aguonomis.
Taip pat skaitykite  Vištienos krūtinėlė su citrina ir klevų sirupu

Skanaus!

109