Naminis keksas, receptas
Reikės:
- 4 kiaušinių;
- 170 g cukraus;
- 1 a.š. vanilės pastos/ekstrakto;
- 160 g grietinės 30%;
- 160 g sviesto;
- 3 v.š. aguonų;
- 260 g kvietinių miltų;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- 0,5 a.š. druskos.
Kremui reikės:
- 200 g graikiško jogurto;
- 20 g cukraus pudros;
- 1 a.š. citrinos žievelės (nebūtina);
- aguonų – papuošimui.
Gaminame:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile iki labai purios šviesios masės.
- Sudėkite grietinę, supilkite atvėsintą lydytą sviestą ir išmaišykite.
- Berkite likusius ingredientus ir gerai išmaišykite.
- Kekso formą patepkite sviestu. Jei bijote, kad vis tiek prilips, pabarstykite plonu miltų arba manų kruopų sluoksniu.
- Kepkite 50 min, vis užmesdami akį – jei viršus per daug svyla, pridenkite folija.
- Sumaišykite jogurtą su cukraus pudra ir žievele. Užtepkite ant pilnai atvėsusio kekso ir pabarstykite aguonomis.
Skanaus!
109