- 1 skardinės juodųjų pupelių, nuplautų ir nusausintų,
- 2 kiaušinių,
- ½ didelio prinokusio avokado,
- 1 šaukšto ištirpinto kokosų aliejaus,
- ½ puodelio nesaldintos kakavos miltelių,
- ½ šaukštelio kepimo miltelių,
- ¼ šaukštelio kepimo sodos,
- ¼ šaukštelio druskos,
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
- 2/3 puodelio rudojo cukraus,
- ½ puodelio šokolado gabaliukų.
|
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepkite riebalais kepimo formą.
- Sudėkite visus ingredientus, išskyrus šokolado gabaliukus, į maišytuvą arba virtuvinį kombainą. Sumaišykite, kol taps vientisa tešla. Tešla turi būti labai tiršta, kad gautųsi purus braunis, tačiau jeigu ji pernelyg sunkiai maišosi, įpilkite šaukštelį ar du vandens.
- Suberkite 1/3 puodelio šokolado gabaliukų ir įmaišykite į tešlą.
- Supilkite ją į paruoštą skardą, pabarstykite 2 šaukštais likusių šokolado gabaliukų. Taip pat galite įmaišyti ir smulkintų riešutų.
- Kepkite 25-35 minutes arba kol į vidurį įkištas peilis ištrauktas liks gana švarus, o braunio viršus pradės trūkinėti. Visiškai atvėsinkite kepinį ant grotelių, tada supjaustykite į mažesnius gabaliukus.
|