Netikėta sūrio užtepėlė
Reikės:
- maždaug 200 g. smulkiai tarkuoto sūrio – kietojo brandinto (bet tiks bet koks fermentinis sūris),
- saujos smulkiai sukapotų mėgstamų riešutų,
- 4-5 plonų juostelių rūkytos šoninės, apie 100 g. majonezo,
- smulkintų laiškinių česnakų ir krapų,
- pagal skonį druskos bei grūstų juodųjų pipirų.
Gaminame:
Ant sausos įkaitintos keptuvės šiek tiek pakepiname riešutus – juos tereikia sušildyti, kad geriau atsiskleistų kvapas bei skonis. Riešutus beriame į sutarkuotą sūrį, o į sausą keptuvę dedame šoninės juosteles ir šiek tiek paskrudiname, paskui paliekame atvėsti. Skrudintą šoninę smulkiai sukapojame ir beriame į indą su sūriu. Čia pat dedame smulkintus žalumynus ir viską sumaišome su majonezu. Užtepėlę perkeliame į sandarų indą, o vėliau valgome tepdami ant šviežios duonos – ją suraikykite dar namuose. Prie šios užtepėlės derės ir juostelėmis supjaustyti lapkotiniai salierai, ją net galite įsukti į salotų lapus.
25