Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Netikro zuikio receptas Atvelykio pietums

Reikės:

  • 1 vnt. svogūno;
  • 4 gabalėlių baltos duonos;
  • 250 ml pieno;
  • 1 kg smulkintos jautienos su kiauliena;
  • 500 g smulkintos kiaulienos;
  • 3 vnt. kiaušinių;
  • 3 šaukštelių Vorčesterio padažo;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto raudonėlių;
  • 20 g petražolių;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 0,5 šaukštelio pipirų.

Padažui reikės:

  • 200 g pomidorų padažo;
  • 2 šaukštų medaus;
  • 2 šaukštų obuolių acto.

Garnyrui reikės:

  • 400 g šaldytų šparaginių pupelių.

Kaip gaminti:  

  1. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Duonos minkštimą sutrupinkite ir suberkite į dubenį su pienu.Tada sudėkite susmulkintus svogūnus ir faršą, įmuškite kiaušinius, įberkite raudonėlių, druskos ir pipirų, paskaninkite Vorčesterio padažu, kapotomis petražolėmis. Labai gerai viską išmaišykite.
  2. Pasiruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus išvardytus produktus.
  3. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite paruoštą mėsą, ją suformuokite, aptepkite padažu(sunaudokite visą) ir dėkite kepti į įkaitintą 180 °C orkaitę. Kepkite apie 60–80 min. Prieš serviruodami netikrą zuikį, palikite jį atvėsti 10 min.
  4. Kitame puode užvirkite vandenį, suberkite šparagines pupeles ir virkite jas apie 8–10 min. Nukoškite ir nusausinkite.
  5. Netikrą zuikį patiekite su šparaginėmis pupelėmis.

Skanaus!

80