Netikro zuikio receptas Atvelykio pietums
Reikės:
- 1 vnt. svogūno;
- 4 gabalėlių baltos duonos;
- 250 ml pieno;
- 1 kg smulkintos jautienos su kiauliena;
- 500 g smulkintos kiaulienos;
- 3 vnt. kiaušinių;
- 3 šaukštelių Vorčesterio padažo;
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukšto raudonėlių;
- 20 g petražolių;
- 1 šaukštelio druskos;
- 0,5 šaukštelio pipirų.
Padažui reikės:
- 200 g pomidorų padažo;
- 2 šaukštų medaus;
- 2 šaukštų obuolių acto.
Garnyrui reikės:
- 400 g šaldytų šparaginių pupelių.
Kaip gaminti:
- Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Duonos minkštimą sutrupinkite ir suberkite į dubenį su pienu.Tada sudėkite susmulkintus svogūnus ir faršą, įmuškite kiaušinius, įberkite raudonėlių, druskos ir pipirų, paskaninkite Vorčesterio padažu, kapotomis petražolėmis. Labai gerai viską išmaišykite.
- Pasiruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus išvardytus produktus.
- Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite paruoštą mėsą, ją suformuokite, aptepkite padažu(sunaudokite visą) ir dėkite kepti į įkaitintą 180 °C orkaitę. Kepkite apie 60–80 min. Prieš serviruodami netikrą zuikį, palikite jį atvėsti 10 min.
- Kitame puode užvirkite vandenį, suberkite šparagines pupeles ir virkite jas apie 8–10 min. Nukoškite ir nusausinkite.
- Netikrą zuikį patiekite su šparaginėmis pupelėmis.
Skanaus!
80