Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Obuolių, avižų ir lazdynų riešutų keksiukai

Reikės:

  • 2 vnt. obuolių;
  • 200 g viso grūdo dalių miltų;
  • 75 g rudojo cukraus;
  • 150 g avižinių dribsnių;
  • 10 g kepimo miltelių;
  • 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono;
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 100 g sviesto;
  • 300 g pasukų;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 75 g lazdyno riešutų.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros.
  2. Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos 1,5 cm dydžio gabalėliais.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite viso grūdo miltus, rudąjį cukrų, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  4. Ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies ir išplakite su pasukomis bei kiaušiniais.
  5. Atidėkite ketvirtadalį obuolių gabalėlių ir 25 g lazdyno riešutų.
  6. Dubenyje sumaišykite sausus produktus su šlapiais, sudėkite likusius obuolių gabalėlius bei 50 g lazdyno riešutų ir užmaišykite tirštą tešlą.
  7. Į kiekvieną keksiuko formelę dėkite po du valgomuosius šaukštus tešlos, bet ne iki pat formelių kraštų. Ant keksiukų viršaus dėkite likusius obuolių gabalėlius ir lazdyno riešutus, šiek tiek įspauskite juos į tešlą.
  8. Kepkite keksiukus ant vidurinės orkaitės lentynos maždaug 35 min. Patikrinkite bambukiniu pagaliuku, ar jie iškepę. Jei ištrauktas pagaliukas bus sausas – keksiukai iškepė. Palaukite 10 minučių, kol keksiukai atvės, o tada atsargiai juos išimkite iš kepimo formelių.

Skanaus!

224