Obuolių, avižų ir lazdynų riešutų keksiukai
Reikės:
- 2 vnt. obuolių;
- 200 g viso grūdo dalių miltų;
- 75 g rudojo cukraus;
- 150 g avižinių dribsnių;
- 10 g kepimo miltelių;
- 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono;
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos;
- 100 g sviesto;
- 300 g pasukų;
- 2 vnt. kiaušinių;
- 75 g lazdyno riešutų.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros.
- Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos 1,5 cm dydžio gabalėliais.
- Dideliame dubenyje sumaišykite viso grūdo miltus, rudąjį cukrų, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies ir išplakite su pasukomis bei kiaušiniais.
- Atidėkite ketvirtadalį obuolių gabalėlių ir 25 g lazdyno riešutų.
- Dubenyje sumaišykite sausus produktus su šlapiais, sudėkite likusius obuolių gabalėlius bei 50 g lazdyno riešutų ir užmaišykite tirštą tešlą.
- Į kiekvieną keksiuko formelę dėkite po du valgomuosius šaukštus tešlos, bet ne iki pat formelių kraštų. Ant keksiukų viršaus dėkite likusius obuolių gabalėlius ir lazdyno riešutus, šiek tiek įspauskite juos į tešlą.
- Kepkite keksiukus ant vidurinės orkaitės lentynos maždaug 35 min. Patikrinkite bambukiniu pagaliuku, ar jie iškepę. Jei ištrauktas pagaliukas bus sausas – keksiukai iškepė. Palaukite 10 minučių, kol keksiukai atvės, o tada atsargiai juos išimkite iš kepimo formelių.
Skanaus!
224