Obuolių tortilijų suktinukai arba „Enchilados”
Suktinukams reikės:
- 6 tortilijų,
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono,
- pusės puodelio sviesto,
- pusės puodelio balto cukraus,
- pusės puodelio rudo cukraus ir pusės puodelio vandens.
Obuolių įdarui reikės:
- 3 puodeliai griežinėliais pjaustytų obuolių,
- 5 šaukštų cukraus,
- 2 šaukštų sviesto,
- 3 šaukštų vandens,
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono
Gaminame:
Pirmiausia paruoškite obuolių įdarą. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir cinamoną, tada įmaišykite obuolius, cukrų ir vandenį. Uždenkite ir virkite retkarčiais pamaišydami apie 4–6 minutes arba kol obuoliai suminkštės.
Tortilijas pakaitinkite kelias sekundes mikrobangų krosnelėje, kad jos taptų lankstesnės. Ant tortilijos vidurio uždėkite maždaug 2 šaukštus obuolių įdaro ir pabarstykite cinamonu ir cukrumi pagal skonį. Tada viršutinį ir apatinį tortilijos kraštą sulenkite link centro, perlenkite tortiliją kairėje pusėje ir sukiokite, kol tortilija sužsidarys. Tokiu pat būdu paruoškite visas trotlijas ir sudėkite į kepimo skardą.
Į vidutinį puodą supilkite sviestą, baltąjį cukrų, rudąjį cukrų ir vandenį ir pašildykte maždaug 3 minutes, nuolat maišydami. Padažą užpilkyte ant tortilijų ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių kol gražiai apskurs. Suktinukus ragaukite dar šiltus kartu su vaniliniais ledais!