Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Paprasti ir skanūs čeburėkai, receptas

Reikės:

  • 480 gr.miltų 550D
  • 15 ml.degtinės
  • 8 0gr.miltų plikiniui
  • kiaušinis
  • 10 gr.druskos
  • 20 gr. aliejaus
  • 250 ml.vandens
Įdarui:
  • 300 gr. rieb.kiaulienos
  • 200 gr.jautienos
  • 250 gr.svogūnų
  • 10 gr.česnako
  • 150 gr.kefyro
  • druskos, pipirų, mairūno
Gaminimas:
Vandenį užvirinti kartu su aliejumi, druska, kai užvirs supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, kai atauš mušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę(aš pyliau 3 šaukštus), suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti(apie 15min).Įdėti į plėvelę maistinę, padėti į šaldytuvą val.laiko.Išėmus perminkyti ir tešlos imti 84 gr., plonai plonai iškočioti, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
Įdarui galima smulkiai supjaustyti mėsas, aš maliau, supjaustyti svogūnus smulkiai, česnakus, sudėti likusius ingr..Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant, jei kepsite keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus, kai įdėsit su didesniu šaukštu reiktų iškart užpilt aliejaus, jei aliejus neapsemtų jų. Kepti, kol gražiai apskrus.
Skanaus!
16
Dalinkis naujienomis