Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Pavasarinės Velykų salotos

Reikės:  Gaminimas:
  • 500 g. mažų bulvių;
  • 20 vnt. putpelių kiaušinių;
  • 2 vnt. ilgavaisių agurkų;
  • 1 ryšulėlio krapų;
  • 1 ryšulėlio svogūnų laiškų;
  • 150 g. majonezo;
  • 150 g. grietinės;
  • 2 šaukštų garstyčių;
  • 2 šaukštų krienų;
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
  1. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje.
  2. Kol bulvės verda, susmulkinkite agurkus, krapus ir svogūnų laiškus.
  3. Išvirkite putpelių kiaušinius. Išvirtus kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį ir palaikykite 10 minučių.
  4. Nulupkite kiaušinius. 15 kiaušinių supjaustykite į keturias dalis, 5 kiaušinius perpjaukite per pusę.
  5. Kai bulvės šiek tiek atvės, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  6. Sudėkite į didelį dubenį, gerai išmaišykite krapus, svogūnų laiškus (šiek tiek pasitaupykite papuošimui), agurkus, majonezą, grietinę, garstyčias ir krienus.
  7. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  8. Sudėkite į keturias dalis padalintus kiaušinius ir dar kartą atsargiai permaišykite.
  9. Dėkite į serviravimo indą ir papuoškite putpelių kiaušinių puselėmis, krapais ir svogūnų laiškais.

Skanaus!

188