- 500 g. mažų bulvių;
- 20 vnt. putpelių kiaušinių;
- 2 vnt. ilgavaisių agurkų;
- 1 ryšulėlio krapų;
- 1 ryšulėlio svogūnų laiškų;
- 150 g. majonezo;
- 150 g. grietinės;
- 2 šaukštų garstyčių;
- 2 šaukštų krienų;
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
|
- Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje.
- Kol bulvės verda, susmulkinkite agurkus, krapus ir svogūnų laiškus.
- Išvirkite putpelių kiaušinius. Išvirtus kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį ir palaikykite 10 minučių.
- Nulupkite kiaušinius. 15 kiaušinių supjaustykite į keturias dalis, 5 kiaušinius perpjaukite per pusę.
- Kai bulvės šiek tiek atvės, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
- Sudėkite į didelį dubenį, gerai išmaišykite krapus, svogūnų laiškus (šiek tiek pasitaupykite papuošimui), agurkus, majonezą, grietinę, garstyčias ir krienus.
- Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
- Sudėkite į keturias dalis padalintus kiaušinius ir dar kartą atsargiai permaišykite.
- Dėkite į serviravimo indą ir papuoškite putpelių kiaušinių puselėmis, krapais ir svogūnų laiškais.
|