Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Pekininių kopūstų „Kimči”

Reikės:

  • 1 didelio pekininio kopūsto,
  • 70-80 g druskos,
  • 300 g korėjietiškų baltųjų ridikų (galima pakeisti morkomis arba ridikais),
  • 1 pundelio svogūnų laiškų,
  • 1 šaukšto pjaustyto imbiero,
  • 6 skiltelių česnako,
  • 2-6 šaukštų korėjietiškų aitriųjų paprikų miltelių (pagal skonį),
  • 2 šaukštų žuvies padažo ir 2 šaukštelių cukraus.

Gaminame:

Pekininį kopūstą perpjaukite išilgai į 4 dalis arba stambiai supjaustykite. Kopūstus sumaišykite su druska, užpilkite drungnu vandeniu ir švelniai pamaišykite, kol druska ištirps. Taip kopūstą laikykite 3-5 val. Kopūstą ištraukite iš sūrymo ir nuplaukite po tekančiu, šaltu vandeniu. Ridikus arba morkas supjaustykite smulkiomis lazdelėmis. Svogūnus, česnakus, cukrų ir imbiero šaknį sutrinkite grūstuve arba maisto smulkintuvu iki pastos konsistencijos. Paruoštą pastą įmasažuokite į daržoves, viską gerai išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų. Spausdami kimči, sudėkite jį į švarų stiklainį ir palikite fermentuotis kambario temperatūroje.

43