Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Pesto padažas receptas

Reikės:

  • 70 g šviežių baziliko lapelių
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 40 g kedrų riešutų
  • 120 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 didelių skiltelių česnako
  • 2 žaliųjų citrinų
  • žiupsnelio druskos, pipirų

Gaminame:

Baziliko lapelius nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite. Į elektrinį maisto smulkintuvą sudėkite baziliką, kedrų riešutus, česnaką, įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

Gautą mišinį perpilkite į dubenį, įberkite kietojo sūrio, įpilkite alyvuogių aliejaus, jei norite intensyvesnio skonio, įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite. Pesto padažas praturtins špinatų ar kitų lapinių salotų, vynuoginių pomidorų, gerai prinokusių avokadų ir mocarelos salotas.

41