Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Petražolių ir kalendrų marinatas

Marinatui reikės:

  • 50g šviežių petražolių;
  • 40 g šviežios kalendros;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 0,5 raudonųjų paprikų miltelių;
  • 0,5 maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 125 ml alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Petražoles ir kalendras sukapokite, tada suberkite į dubenį kartu su susmulkintu česnaku ir viską gerai išmaišykite.

2. Į žolelių mišinį įberkite druskos, pipirų, raudonųjų paprikų miltelių ir dar sykį gerai išmaišykite.

3. Lėtai supilkite alyvuogių aliejų. Mentele permaišykite, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Palikite pastovėti kambario temperatūroje, kad išryškėtų skonis. Mėsą įtrinkite marinatu ir palikite pastovėti porą valandų arba geriausia – per naktį.

Tinka marinuoti baltą žuvį, vištieną, jautieną.

59