Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Pievagrybių iešmeliai

Reikės:

  • 400 g pievagrybių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 3-4 česnakų skiltelių
  • Žiupsnelio čiobrelių
  • 1 arbat. š. paprikų prieskonių
  • ½ arbat. š. juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio petražolių
  • 1 vnt. citrinos

Gaminimas:

Į nedidelį dubenį įpilkite alyvuogių aliejaus, sojų padažo, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, čiobrelius, petražoles, įberkite juodųjų pipirų ir paprikos prieskonių. Viską gerai išmaišykite. Pievagrybius perpjaukite pusiau, suberkite į dubenį su marinatu. Leiskite bent 10 minučių pasimarinuoti. Uždėkite iešmelius ant įkaitintų kepsninės grotelių ir kepkite iš abiejų pusių apie 3-4 minutes. Iškepusius pievagrybius perkelkite ant lėkštės ir patiekite su citrinos skiltele. Patiekite su mėgstamais žuvies ar mėsos kepsniais arba valgykite vienus. Skanaus!

29