Pistacijų ir maskarponės sūrio desertas
Vos 15 minučių ir štai – viliojantis, kremiškas, skanus desertas su maskarponės sūriu ir pistacijų riešutais bei uogomis.
2-3 porcijoms reikės:
- 220 g maskarponės sūrio
- 120 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)
- 30 g cukraus pudros
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 40 g pistacijų (geriausia nesūdytų)
- 1-2 a. š. rudojo cukraus
- 1 v. š. sviesto
- 6-8 vnt. braškių
Paruošimas:
Dubenyje išplakite grietinėlę, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą. Įmaišykite maskarponę ir plakite dar minutę. Į maisto smulkintuvą berkite pistacijas ir rudąjį cukrų, viską sumalkite iki stambių trupinių. Pistacijų ir cukraus mišinį sumaišykite su tirpintu sviestu. Griežinėliais supjaustykite braškes. Į norimą taurę ar indelį dėkite dalį braškių ir pistacijų trupinių, padalinkite paruošto kremo, o ant kremo viršaus uždėkite likusių braškių ir pistacijų gabalėlių.
102