Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Pistacijų ir maskarponės sūrio desertas

Vos 15 minučių ir štai – viliojantis, kremiškas, skanus desertas su maskarponės sūriu ir pistacijų riešutais bei uogomis.

2-3 porcijoms reikės:

  • 220 g maskarponės sūrio
  • 120 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)
  • 30 g cukraus pudros
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 40 g pistacijų (geriausia nesūdytų)
  • 1-2 a. š. rudojo cukraus
  • 1 v. š. sviesto
  • 6-8 vnt. braškių

Paruošimas:

Dubenyje išplakite grietinėlę, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą. Įmaišykite maskarponę ir plakite dar minutę. Į maisto smulkintuvą berkite pistacijas ir rudąjį cukrų, viską sumalkite iki stambių trupinių. Pistacijų ir cukraus mišinį sumaišykite su tirpintu sviestu. Griežinėliais supjaustykite braškes. Į norimą taurę ar indelį dėkite dalį braškių ir pistacijų trupinių, padalinkite paruošto kremo, o  ant kremo viršaus uždėkite likusių braškių ir pistacijų gabalėlių.

102