Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Prancūziška obuolių galetė

Pagrindui reikės:

  • 190 g kvietinių miltų,
  • 115 g šalto sviesto,
  • 60 ml vandens,
  • 50 g rudojo cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 kiaušinio
  • šaukšto pieno (tešlos kraštams patepti).

Pagrindui galima naudoti ir šaldytą sluoksniuotą tešlą.

Įdarui reikės:

  • 4 vidutinio dydžio obuolių,
  • 50 g rudojo cukraus,
  • 2 šauktų miltų,
  • 2 šauktų citrinos sulčių,
  • žiupsnelio malto cinamono,
  • 2 šauktų sviesto.

Gaminame:

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai. Palaipsniui į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Suformuokite iš tešlos rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve bent pusvalandį. Atvėsintą tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus lakšto ir iškočiokite į apskritimą.

Obuolius supjaustykite nestoromis riekelėmis, sumaišykite su ruduoju cukrumi, miltais, citrinų sultimis ir maltu cinamonu. Tada obuolių riekeles išdėliokite ant tešlos pagrindo, palinkdami vietos alink. Viršų apibarstykite mažais gabalėliais supjaustytu sviestu. Tešlos kraštus užlenkite į vidinę galetės pusę ant obuolių. Kiaušinį išplakite su šaukštu pieno, plakiniu aptepkite tešlos kraštelius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol tešla bus gražiai auksinės spalvos. Pagardinkite vaniliniais ledais. Skanaus!

24