Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas

Reikės:

  • 100 g. sviesto,
  • 50 g. svogūnų (rekomenduojama šalotiniai, bet gali būti ir paprasti),
  • pusės kilogramo vištienos kepenėlių,
  • žiupsnelio druskos,
  • poros skiltelių česnako,
  • pora šaukštų smulkintų kaparėlių,
  • šaukštelis džiovinto čiobrelio,
  • ketvirtis stiklinės brendžio,
  • ketvirtis stiklinės grietinėlės.

Gaminimo eiga: Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite maždaug 30 g sviesto ir kaitinkite 3-5 minutes, leiskite sviestui paruduoti. Bet nesudeginkite! Sviestui parudavus, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir apie minutę pakepinkite. Tuomet dėkite kepti kepenėles. Apkepinkite abi kepenėlių puses, kol paruduos. Kepenėlėms apskrudus, sudėkite kaparėlius, čiobrelį bei smulkintą česnaką ir leiskite dar minutę kitą pakepti.

Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite brendį. Padidinkite kaitrą iki didelės, uždėkite atgal keptuvę ir leiskite brendžiui pavirti bei nugaruoti, tai truks maždaug porą minučių. Išjunkite viryklę ir leiskite viskam atvėsti. Keptas kepenėles virtuviniame kombaine sutrinkite. Įmaišykite likusį sviestą ir grietinėlę.

Išpilstykite į dubenėlius ir šaldytuve palikite atvėsti. Jeigu norite, jog paštetas išsilaikytų ilgiau ir nepajuostų (dėl oksidacijos), sukurkite apsauginį sluoksnį paštetą apliedami lydytu sviestu ar kitais riebalais.

43