Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Pupelių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Reikės:

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 vnt. svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 300 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 0.5 vnt. citrinos
  • 2.5 šaukšto petražolių
  • 0.25 šaukštelio čiobrelių
  • 60 ml šalto virinto vandens
  • Druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol įgaus auksinį atspalvį. Tada į keptuvę sumeskite kapotus česnakus (2 skilteles) ir pakepinkite dar apie pusę minutės.
  2. Prieš dėdami viską į trintuvą, supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus.
  3. Išspauskite pusės citrinos sultis. Sumaišykite visus užtepėlės ingredientus su pakepintais svogūnais bei česnakais ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia įpilkite šiek tiek vandens (reguliuokite vandens kiekį pagal užtepėlės konsistenciją). Pabarstykite druska, pipirais ir gerai išsukite. Skanaus!
40