Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Purus keksas su varške

Reikės:

  • 300 g. varškės,
  • 150 g. sviesto (turi būti minkštas, tad jį iš šaldytuvo ištraukite kiek anksčiau),
  • stiklinės kvietinių miltų,
  • pusantros stiklinės cukraus,
  • 3 kiaušinių,
  • pakelio kepimo miltelių,
  • 10 ml. aliejaus,
  • pusės šaukštelio vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestą išsukite su cukrumi iki purios vienalytės masės į kurią įmaišykite varškę. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos kreminės tekstūros. Tuomet įmuškite kiaušinius ir berkite kepimo miltelius, įdėkite vanilės ekstraktą ir vėl išplakite. Maišydami berkite per sietelį išsijotus miltus. Masę pilkite į kepimo indą išteptą aliejumi arba išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 35-40 minučių. Kai tik kepinys švelniai parus, paimkite medinį krapštuką ir įsmeikite – keksas bus iškepęs, jeigu ištraukus krapštuką jis liks sausas, neapkibęs tešla.

Leiskite keksui šiek tiek atvėsti ir patiekite su ledais bei šviežio derliaus braškėmis ar šilauogėmis.

47