Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Pūstų kruopų batonėliai

Reikės:

  • 150 g šviežių datulių
  • 160 g riešutų sviesto
  • 40 g pūstų ryžių arba grikių
  • 1 v. š. ekologiško agavų sirupo

Gaminame:

Iš datulių išimkite kauliukus, sudėkite jas į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Į datulių tyrę sudėkite riešutų sviestą bei pasirinktas pūstas kruopas (ryžius ar grikius) ir viską gerai išmaišykite – masė turėtų būti itin klampi. Į kepimo skardą ar kitą indą lygiu pagrindu įtieskite kepimo popierių ir supilkite paruoštą mišinį. Dėkite indą į šaldytuvą maždaug 2 valandoms, kad batonėlių masė sutvirtėtų, tuomet supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir skanaukite. Šiuos batonėlius laikykite šaldytuve, kadangi šilumoj jie gali prarasti savo formą.

40