Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Rauginti smidrai su imbieru ir aitriosiomis paprikomis

Reikės:

  • 1 didelio ryšulio smidrų (apie 650 g),
  • 4 česnako skiltelių,
  • 3 supjaustytų aitriųjų paprikų arba 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių,
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių,
  • 1 šaukštelio garstyčių sėklų,
  • 3 kvapiųjų pipirų,
  • 1 šaukštelio džiovintų krapų (tiks ir švieži),
  • 2 lauro lapų,
  • 3 šaukštų jūros druskos,
  • nedidelio gabalėlio pjaustyto imbiero,
  • 1 l vandens.

Gaminame:

Smidrus kruopščiai nuplaukite ir nupjaukite sumedėjusius galus. Naudokite sterilizuotą stiklainį, kuris būtų pakankamai didelis, jog šparagai tilptų vertikaliai, o viršuje liktų 4–5 cm tarpas. Į stiklainį suberkite nuluptas ir perpus perpjautas česnako skilteles, aitriąsias paprikas, pipirų žirnelius, garstyčių sėklas, kvapiuosius pipirus, lauro lapus, krapus ir imbierą. Paruoškite sūrymą: į vandenį įdėkite druskos ir maišykite, kol visiškai ištirps. Sudėkite smidrus kuo sandariau nupjauta puse žemyn. Užpilkite paruoštu sūrymu tiek, kad apsemtų smidrus, viršuje paliekant apie 2,5 cm vietos. Uždenkite stiklainį dangteliu. Rauginkite kambario temperatūroje mažiausiai 3 dienas arba idealiu atveju 1–3 savaites. Kai smidrai bus paruošti, sandariai uždarykite ir padėkite į šaldytuvą. Tinkamai laikomi smidrai šaldytuve išsilaikys kelis mėnesius.

Stikliniai indai su gumine juostele ir segtuku idealiai tinka rauginimui, nes jie išleidžia visas fermentacijos proceso metu susidarančias dujas. Jei naudojate sandarų dangtelį be guminės juostelės, kasdien praverkite indelį, kad pašalintumėte perteklinį slėgį.

33