Raugintos voveraitės
Reikės:
- 1 kg voveraičių,
- 1-2 svogūnų,
- 5 lauro lapelių,
- 50 g druskos,
- pusės šaukštelio cukraus,
- juodųjų pipirų,
- kvapiųjų pipirų.
Gaminame:
Voveraites kruopščiai išvalykite, patrumpinkite kotelius ir perplaukite vandeniu. Kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nukoškite per kiaurasamtį. Dabar nulupkite svogūnus ir supjaustykite griežinėliais. Druską išmaišykite su cukrumi. Dėkite grybus į pasiruoštą iškaitintą puodynę, padenkite jais pirmą sluoksnį, tada apibarstykite druska su cukrumi, o kas antrą sluoksnį – svogūnais arba prieskoniais. Kai ingredientai baigsis, prislėkite puodynę lėkšte ir uždėkite akmenį ar kitą sunkų daiktą ant viršaus. Po kelių dienų indą su grybais išneškite į šaltą patalpą. Grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Jei jo trūksta, dar užpilkite sūrymo. Skanauti tinka su virtomis ar keptomis bulvėmis, praėjus bent mėnesiui nuo rauginimo. Gero apetito!