Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Ridikėlių salotos su lašiša ir granatais

Reikės: 

  • 200 g  lašišos filė
  • 2 vnt. apelsinų
  • 1 pakuotės mažų morkyčių
  • 5 šaukštų granato sėklų
  • 200 g ridikėlių
  • 40 g mėgstamų daigų (pvz., kinrožės )
  • 1 šaukšto kapotos petražolės ar kalendros

Padažui reikės:

  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto grūdėtų garstyčių
  • 0.25 vnt. citrinos
  • 0.5 vnt. apelsino
  • 2 šaukštų aliejaus
  • druskos ir pipirų  pagal skonį

Gaminimas:

  1. Pašaukite lašišą į iki 200 ºC įkaitintą orkaitę ~ 15 min.
  2. Iškepusią žuvį pabarstykite druska ir pipirais.
  3. Leiskite atvėsti ir suplėšykite stambiais gabaliukais.
  4. 2 apelsinus nulupkite ir suskirstykite skiltelėmis.
  5. Morkas nuskuskite, stambiai supjaustykite ir trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje.
  6. Atskirame dubenėlyje išspauskite pusės citrinos ir ketvirčio apelsino sultis ir sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
  7. Į gilų dubenėlį sužerkite ridikėlius, granatų sėklas, apelsinų skilteles, morkas, lašišos gabaliukus.
  8. Užpilkite padažu ir lengvai pamaišykite.
  9. Prieš patiekdami apibarstykite daigais ir kapotomis petražolėmis ar kalendromis. Skanaus!

Patarimas. Vietoje šviežios lašišos galite naudoti karštai rūkytą skumbrę arba rūkytą ar sūdytą lašišos filė.

36