Riešutų sviesto padažas
Reikės:
- 3 v. š. riešutų sviesto
- 2 a. š. ryžių acto
- ½ žaliosios citrinos sulčių
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. sojos padažo
- 2 a. š. medaus
- 1 a. š. rudojo cukraus
- 2 skiltelių česnako
- 2 g šviežių petražolių
- žiupsnelio raudonosios paprikos miltelių
- 1 cm imbiero šaknies
- žiupsnelio druskos
Gaminame:
Į elektrinį maisto smulkintuvą sudėkite supjaustytą imbiero šaknį bei visus kitus ingredientus, išskyrus petražolių lapelius, ir maišykite tol, kol masė taps vientisos kreminės konsistencijos. Petražolių lapelius susmulkinkite ir įmaišykite į paruoštą padažą. Dabar galite gardinti mėgstamas salotas! Šis padažas puikiai tiks su mėlynuoju kopūstu, šiaudeliais pjaustytomis morkomis, žaliomis pupomis, geltonąja paprika arba šiek tiek apvirtu brokoliu.
30