Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Rikotos ir uogų pica

Reikės:

  • dviejų stiklinių kvietinių miltų,
  • arbatinio šaukštelio sausų mielų,
  • stiklinės šilto vandens,
  • keturių šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • saujos gervuogių,
  • tarkuoto kietojo sūrio,
  • mocarelos sūrio,
  • kelių šaukštų rikotos sūrio.

Gaminame:

Dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, sausas mieles, šiltą vandenį ir alyvuogių aliejų. Išminkykite tešlą, leiskite jei pakilti maždaug valandą, perminkykite, padalinkite pusiau ir leiskite pabūti apie 15 minučių. Plonai iškočiokite du picos pagrindus, patepkite paviršių alyvuogių aliejumi ir paskirstykite prieš tai šakute dubenėlyje lengvai sutrintas gervuoges – venkite išsiskyrusių sulčių, tačiau jų neišpilikite, nes jomis galėsite apšlakstyti iškepusią picą. Pabarstykite uogas tarkuotu kietuoju sūriu, dėkite plėšytą mocarelą ir šaukšteliu skirtingose vietose uždėkite rikotos. Galite papuošti picą keliomis netrimtomis uogomis ir įdėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po dešimties minučių pica bus iškepusi – beliks ją papuošti smulkiai supjaustytais šviežio baziliko lapeliais.

25