Rikotos sūrio pyragas
Pyrago pagrindui reikės:
- 400 g trapios tešlos sausainių;
- 150 g sviesto;
- 1 šaukšto malto cinamono.
Įdarui reikės:
- 700 g rikotos sūrio;
- 2 šaukštų kvietinių miltų;
- 4 vnt. kiaušinių;
- 150 g baltojo cukraus;
- 0,5 vnt. apelsino sulčių;
- 1 vnt. citrinos sulčių.
Viršutiniam sluoksniui reikės:
- 500 g riebios grietinės;
- 1,5 šaukšto cukraus pudros.
Gaminimo eiga:
- Sutrinkite sausainius ir supilkite ištirpintą sviestą.
- Sutrintus sausainius su išlydytu sviestu sudėkite į kepimo formą, išlyginkite dugną ir suformuokite kraštus.
- Į atskirą indą sudėkite rikotą, supilkite cukrų, apelsinų ir citrinų sultis. Visus ingredientus lengvai išmaišykite.
- Masę supilkite ant sausainių su išlytu sviestu ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
- Leiskite pyragui atvėsti 20 minučių.
- Kol pyragas vėsta, sumaišykite grietinę su cukraus pudra.
- Kai pyragas atvės, supilkite sumaišytą grietinę su cukraus pudra ant pyrago ir palikite šaldytuve bent 12 valandų.
Skanaus!
70