Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Rikotos sūrio pyragas

Pyrago pagrindui reikės:

  • 400 g trapios tešlos sausainių;
  • 150 g sviesto;
  • 1 šaukšto malto cinamono.

Įdarui reikės:

  • 700 g rikotos sūrio;
  • 2 šaukštų kvietinių miltų;
  • 4 vnt. kiaušinių;
  • 150 g baltojo cukraus;
  • 0,5 vnt. apelsino sulčių;
  • 1 vnt. citrinos sulčių.

Viršutiniam sluoksniui reikės:  

  • 500 g riebios grietinės;
  • 1,5 šaukšto cukraus pudros.

Gaminimo eiga:

  1. Sutrinkite sausainius ir supilkite ištirpintą sviestą.
  2. Sutrintus sausainius su išlydytu sviestu sudėkite į kepimo formą, išlyginkite dugną ir suformuokite kraštus.
  3. Į atskirą indą sudėkite rikotą, supilkite cukrų, apelsinų ir citrinų sultis. Visus ingredientus lengvai išmaišykite.
  4. Masę supilkite ant sausainių su išlytu sviestu ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
  5. Leiskite pyragui atvėsti 20 minučių.
  6. Kol pyragas vėsta, sumaišykite grietinę su cukraus pudra.
  7. Kai pyragas atvės, supilkite sumaišytą grietinę su cukraus pudra ant pyrago ir palikite šaldytuve bent 12 valandų.

Skanaus!

70