Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Rozmarinų ir citrinų marinatas

Marinatui reikės:

  • 30 ml citrinų sulčių;
  • 1 šaukšto citrinos žievelės;
  • 1vnt česnako skiltelės;
  • 2 šaukštų šviežių rozmarinų;
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 žiupsnio pipių;
  • 1,5 šaukštelio druskos.

Gaminimas:

  1. Stambiai supjaustytas česnako skilteles suberkite į didelį dubenį.
  2. Nuplaukite citriną ir plonai nulupkite geltoną žievelę. Išspauskite citrinos sultis. Susmulkinę šviežius rozmarinus taip pat suberkite į dubenį. Įmaišykite alyvuogių aliejaus, druskos bei pipirų.
  3. Į dubenį dėkite mėsą ir pavoliokite, kad visas mėsos gabaliukas pasidengtų marinatu.
  4. Įvyniokite į plastikinį maišelį, palikite šaldytuve marinuoti nuo 30 minučių iki 2 valandų.

Jis tiks vištienai ir avienai.

25