Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Rūgštynių „pesto“

Vertinga pavasario rūgštelė nuo seno gerai žinoma lietuviams, o receptai su ja keliauja iš kartos į kartą. Rūgštynės yra turtingos vitaminų (A, C, K, B1, B2, PP, E) ir mikroelementų (kalio, geležies, vario, magnio, natrio, nikelio, stroncio, cinko). Tokia vitaminų ir mineralų gausa – tikras lobis organizmui, pavasarį kovojančiam su avitaminoze.

Reikės:

  • 3 saujų rūgštynių,
  • saujos graikinių riešutų,
  • saujos išgliaudytų moliūgų sėklų,
  • apie 80 ml alyvuogių aliejaus,
  • 150 g parmezano sūrio,
  • druskos,
  • pipirų,
  • 2 skiltelių česnako.

Gaminame:

Į trintuvą dėkite rūgštynes ir česnaką, kelis kartus prasukite. Tuomet – riešutus ir moliūgų sėklas, tarkuotą sūrį ir gerai sutrinkite. Pradėkite lėtai pilti aliejų ir nesustokite maišyti, kol pasieksite norimą konsistenciją. Jeigu reikia – pagardinkite druska bei pipirais. Puikiai tiks makaronų patiekalui!

105