Rūgštynių „pesto“
Vertinga pavasario rūgštelė nuo seno gerai žinoma lietuviams, o receptai su ja keliauja iš kartos į kartą. Rūgštynės yra turtingos vitaminų (A, C, K, B1, B2, PP, E) ir mikroelementų (kalio, geležies, vario, magnio, natrio, nikelio, stroncio, cinko). Tokia vitaminų ir mineralų gausa – tikras lobis organizmui, pavasarį kovojančiam su avitaminoze.
Reikės:
- 3 saujų rūgštynių,
- saujos graikinių riešutų,
- saujos išgliaudytų moliūgų sėklų,
- apie 80 ml alyvuogių aliejaus,
- 150 g parmezano sūrio,
- druskos,
- pipirų,
- 2 skiltelių česnako.
Gaminame:
Į trintuvą dėkite rūgštynes ir česnaką, kelis kartus prasukite. Tuomet – riešutus ir moliūgų sėklas, tarkuotą sūrį ir gerai sutrinkite. Pradėkite lėtai pilti aliejų ir nesustokite maišyti, kol pasieksite norimą konsistenciją. Jeigu reikia – pagardinkite druska bei pipirais. Puikiai tiks makaronų patiekalui!
105