Ryškiaspalvė pavlova
Reikės:
- 4 kiaušinių baltymų
- 250 g smulkaus cukraus
- ½ šaukštelio citrinos sulčių arba 1 šaukštelio acto
- 2 šaukšteliai persijotų kukurūzų miltų arba 1 šaukštelio bulvių krakmolo
Papuošimui:
- plaktos grietinėlės ir mėgstamų įvairių spalvų vaisių ar uogų
Gaminame:
Kambario temperatūros kiaušinių baltymus plakite tol, kol suputos. Dalimis berkite cukrų ir nenustokite plakti – turi susiformuoti standi blizganti masė, o tūris išaugti maždaug trigubai. Suberkite miltus arba krakmolą, įpilkite citrinos sulčių arba acto. Gerai išplakite, kol baltymai bus tvirti – apvertus dubenį jie turi iš jo neiškristi. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite ant jo baltymų masę ir suformuokite apskritimą, vidurį palikdami šiek tiek įdubusį. 130 laipsnių temperatūros orkaitėje kepkite 30 min. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 100 laipsnių ir dar džiovinkite 2 valandas, kol išorė taps traški. Išjunkite orkaitę ir palikite pavlovą atvėsti orkaitėje atidarytomis durelėmis. Papuoškite plakta grietinėle ir vaisiais bei uogomis.