Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Rytietiška baklažanų užtepėlė

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio baklažanų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 v. š. citrinų sulčių
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. „tahini“ pastos
  • ½ a. š. rūkytos saldžiosios paprikos prieskonių
  • 1 ½ a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • ½ a. š. druskos
  • 2 v. š. šviežių petražolių

Gaminame:

Baklažanus nuplauname, nusausiname, keliose vietose pabadome peiliu ir vieną šalia kito sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Baklažanus pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C, ir kepame 1 valandą. Bekepant baklažanus kelis kartus apverčiame, o kai iškepa, nulupame juos ir palaukiame, kol šiek tiek atvės. Išskobiame minkštimą, sudedame į dubenį ir sutriname šakute. Tuomet suberiame smulkintą česnaką, supilame „tahini“ pastą, įberiame druskos, pipirų, rūkytos paprikos, įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. Viską gerai išmaišome, apšlakstome alyvuogių aliejumi, papuošiame petražolėmis ir patiekiame.

37