Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Rytietiškas sveikuolių kebabas

Reikės:

  • 2 vnt. kvietinių miltų tortilijų paplotėlių,
  • 4 šaukštų kreminio sūrio,
  • 300 g lieso jautienos faršo arba 1 pakuotės mėsos kebabams (galite rinktis jautieną arba vištieną),
  • 100 g baltojo kopūsto,
  • 1 šviežio trumpavaisio agurko,
  • 1 vidutinio dydžio pomidoro,
  • gniužulo žalumynų (gražgarsčių, petražolių, laiškinio svogūno, mėtos lapelių ar kt.),
  • šiek tiek norimų prieskonių.

Vietoje kreminio sūrio galite naudoti ir kitą jums patinkantį užtepą – rinkitės avinžirnių užtepėles, natūralų jogurtą arba sveikuolišką majonezą. Taip pat galite užtrupinti šiek tiek fetos arba ožkos sūrio. Norėdami sveikuolišką kebabą praturtinti dar didesniu vitaminų ir naudingųjų medžiagų kiekiu, rinkitės kuo įvairesnes daržoves, pavyzdžiui, išbandykite kepintas paprikas aliejuje ar raudonuosius svogūnus. Prie kebabo skonio puikiai derės ir vaisiai – rinkitės granatų sėklas ar vištieną derinkite su skrudintomis slyvomis, persikais ar kitais kaulavaisiais.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasiruoškite kebabams skirtą mėsą. Jeigu nusprendėte naudoti žalią maltą mėsą, ją kepkite ant gerai įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus; jeigu pasirinkote paprastesnį ir greitesnį variantą bei naudosite „1001 Delights“ mėsą kebabams, laikykitės ant pakuotės nurodytų gaminimo instrukcijų.

Tuomet reikiamo dydžio gabalėliais supjaustykite daržoves ir žalumynus – agurkus supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, pomidorus susmulkinkite kubeliais, sutarkuokite kopūstą, o šviežias prieskonines žoleles bei kitus žalumynus supjaustykite kuo smulkiau. Jeigu naudojate kepintas paprikas aliejuje, jas supjaustykite mažesniais pailgais gabalėliais.

Prieš vyniodami kebabą, įkaitinkite grilio tipo keptuvę ar suspaudžiamą grilių. Ant tolygaus paviršiaus prieš save ištieskite tortilijų paplotėlius, vienos jų pusės centrinę dalį ištepkite kreminiu sūriu ar kitu užtepu, ant viršaus paskleiskite dalį mėsos ir apibarstykite daržovėmis, žalumynais ir pasirinktais prieskoniais. Atsargiai suimkite apatinę paplotėlio dalį ir užverskite ją į viršų, į paplotėlio centrą užverskite jo šonus bei visą kebabą įvyniokite į kepimo popierių bei suslėkite suspaudžiamame grilyje. Tą patį procesą pakartokite su likusiais ingredientais. Skanaus!

35