Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Šalavijų marinatas su apelsinais

Marinatui reikės:

  • 1  apelsino;
  • 100ml natūralių apelsinų sulčių;
  • 6 šaukštelių alyvuogių aliejaus;
  • 1vnt česnako skiltelės;
  • 1 šaukšto šviežių šalavijų;
  • 1 šaukšto šviežių rozmarinų;
  • 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 0,5 šaukštelio druskos.

Gaminimas:

  1. Nutarkuokite apelsino žievelę arba nulupkite tik oranžinę žievelės dalį ir supjaustykite ją šiaudeliais. Nulupkite likusią baltąją dalį, kad liktų gražus geltonas apelsinas. Atsargiai išpjaustykite apelsino minkštimą, kad neliktų plėvelių.
  2. Nedideliame dubenyje sumaišykite supjaustytą šiaudeliais apelsino žievelę, apelsinų sultis, minkštimą, alyvuogių aliejų, rozmarinus, šalavijus, česnaką, druską ir pipirus.

Puikiai tiks švelniai mėsai – triušienai ar paukštienai.

50