Šalavijų marinatas su apelsinais
Marinatui reikės:
- 1 apelsino;
- 100ml natūralių apelsinų sulčių;
- 6 šaukštelių alyvuogių aliejaus;
- 1vnt česnako skiltelės;
- 1 šaukšto šviežių šalavijų;
- 1 šaukšto šviežių rozmarinų;
- 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų;
- 0,5 šaukštelio druskos.
Gaminimas:
- Nutarkuokite apelsino žievelę arba nulupkite tik oranžinę žievelės dalį ir supjaustykite ją šiaudeliais. Nulupkite likusią baltąją dalį, kad liktų gražus geltonas apelsinas. Atsargiai išpjaustykite apelsino minkštimą, kad neliktų plėvelių.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite supjaustytą šiaudeliais apelsino žievelę, apelsinų sultis, minkštimą, alyvuogių aliejų, rozmarinus, šalavijus, česnaką, druską ir pipirus.
Puikiai tiks švelniai mėsai – triušienai ar paukštienai.
50