Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Saldžiųjų bulvių braunis, receptas

Reikės: pusės stiklinės ekologiško riešutų sviesto, 2 valgomųjų šaukštų klevų sirupo, tiek pat ekologiškos kakavos, plytelės juodojo šokolado, 2 vidutinio dydžio valgomųjų batatų.

Pirmiausia, nuplaukite saldžiąsias bulves. Jų lupti nereikia. Keliose vietose pabadykite šakute, susukite į foliją, kepkite apie valandą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Daržovės turi visiškai iškepti ir tapti minkštos. Joms iškepus, atvėsinkite, tada nulupkite, sutrinkite trintuvu. Masė turi būti puri ir vientisa. Tuometį ją į dubenį sudėkite kartu su riešutų sviestu, klevų sirupu, kakava ir smulkintu šokoladu. Viską išmaišykite. Masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje gerą pusvalandį. Ištraukite, leiskite atvėsti ir mėgaukitės.

„Šis braunis nustebins sodriu šokoladiniu skoniu, švelnia tekstūra, purumu ir minkštumu. Visa tai tiesiog ištirps burnoje ir, svarbiausia, mėgautis bus galima be jokių sąžinės priekaištų. Desertas gaminamas be miltų, pridėtinio cukraus – tik iš augalinės kilmės produktų. Todėl jį skanauti galės kiekvienas smaližius“, – pasakoja B. Baratinskaitė.

27