Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Salotos su „grilintais“ persikais ir klevų sirupu

Reikės:

  • 5 puodelių lapinių salotų,
  • 4 persikų perpjautų per pusę,
  • 1 puodelio aviečių, ketvirčio puodelio raudonųjų svogūnų,
  • 1 šaukšto garstyčių,
  • 2 šaukštų klevų sirupo,
  • šiek tiek juodųjų pipirų,
  • žiupsnelio druskos,
  • alyvuogių aliejaus,
  • saujos pekano (karijų) riešutų,
  • 85 g ožkos sūrio.

Paruoškite padažą:

Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, klevų sirupą, garstyčias, berkite truputį druskos, pipirų ir viską sumaišykite. Mažais griežinėliai supjaustykite raudonąjį svogūną, nuplauname avietes.

Supjaustykite persikus per pusę, išimkite kaulus, patepkite alyvuogių aliejumi ir užberkite truputį druskos – persikai paruošti kepimui grilyje. Dėkite juos ant grotelių perpjauta puse į apačią ir kepkite ant vidutinės kaitros apie 5 –7 minutes.

Į didelį dubenį berkite supjaustytus salotų lapus, iškeptus persikus, avietes, ant viršaus dėkite ožkos sūrio gabalėlius. Salotas pagardinkite padažu, o ant viršaus berkite saujelę riešutų.

34