Salotos su traškiais avinžirniais ir feta
Traškiems avinžirniams reikės:
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- ½ a.š. malto kumino
- ½ a.š. maltos rūkytos paprikos
- ½ a.š. česnako miltelių
- ½ a.š. druskos
Salotoms reikės:
- 100 g mėgstamų „Leafood“ salotų
- 1 avokado
- 120 g vyšninių pomidorų
- Kelių saulėje džiovintų pomidorų
- 1 raudonojo svogūno
- 100 g fetos sūrio
Padažui reikės:
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. medaus
- 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių
- 1 v.š. citrinos sulčių
- Druskos, pipirų
Gaminame:
- Ruošiame traškius avinžirnius: avinžirnius nusausiname ir sumaišome su aliejumi ir prieskoniais, paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje skardoje taip, kad avinžirniai per daug nesiliestų tarpusavyje ir kepame 20 min. 190 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija.
- Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus jo ingredientus.
- Ruošiame salotas: į lėkštę dedame salotas, avokadą, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, svogūną ir traškius avinžirnius.
- Užtrupiname fetą ir apšlakstome paruoštu padažu.
24