Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Salotos su traškiais avinžirniais ir feta

Traškiems avinžirniams reikės:

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • ½ a.š. malto kumino
  • ½ a.š. maltos rūkytos paprikos
  • ½ a.š. česnako miltelių
  • ½ a.š. druskos

Salotoms reikės:

  • 100 g mėgstamų „Leafood“ salotų
  • 1 avokado
  • 120 g vyšninių pomidorų
  • Kelių saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 100 g fetos sūrio

Padažui reikės:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. medaus
  • 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų

Gaminame:

  1. Ruošiame traškius avinžirnius: avinžirnius nusausiname ir sumaišome su aliejumi ir prieskoniais, paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje skardoje taip, kad avinžirniai per daug nesiliestų tarpusavyje ir kepame 20 min. 190 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija.
  2. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus jo ingredientus.
  3. Ruošiame salotas: į lėkštę dedame salotas, avokadą, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, svogūną ir traškius avinžirnius.
  4. Užtrupiname fetą ir apšlakstome paruoštu padažu.
24

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *