Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Šaltibarščiai su burbuliukais

Reikės:

  • 1 l kefyro,
  • 0,5 l pasukų arba 0,5l sūraus mineralinio vandens,
  • 0,5 kg agurkų,
  • stiklainio marinuotų arba raugintų burokėlių,
  • ryšulio svogūnų laiškų ir krapų,
  • druskos pagal skonį.
  • virtų kiaušinių ir bulvių.

Gaminimas:

Kefyrą, pasukas (arba mineralinį vandenį) ir burokėlius su visu jų skysčiu sumaišykite. Agurkus nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kartu su smulkiai supjaustytais žalumynais sudėkite į šaltsriubę. Pagardinkite druska ir leiskite pastovėti šiek tiek laiko, kad susimaišytų skoniai. Kiaušinius kietai išvirkite (7 min.), taip pat ir bulves – patariama su lupenomis (apie 15-20 min.), svarbu nepervirti. Kiaušiniais, smulkintais pagal skonį, papuoškite sriubą dubenėlyje.

124