Šaltibarščiai su burbuliukais
Reikės:
- 1 l kefyro,
- 0,5 l pasukų arba 0,5l sūraus mineralinio vandens,
- 0,5 kg agurkų,
- stiklainio marinuotų arba raugintų burokėlių,
- ryšulio svogūnų laiškų ir krapų,
- druskos pagal skonį.
- virtų kiaušinių ir bulvių.
Gaminimas:
Kefyrą, pasukas (arba mineralinį vandenį) ir burokėlius su visu jų skysčiu sumaišykite. Agurkus nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir kartu su smulkiai supjaustytais žalumynais sudėkite į šaltsriubę. Pagardinkite druska ir leiskite pastovėti šiek tiek laiko, kad susimaišytų skoniai. Kiaušinius kietai išvirkite (7 min.), taip pat ir bulves – patariama su lupenomis (apie 15-20 min.), svarbu nepervirti. Kiaušiniais, smulkintais pagal skonį, papuoškite sriubą dubenėlyje.
124