Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Sicilietiškas tuno kepsnys

Lengvai paruošiamas, pilnas skonių tuno kepsnys – tai puikus pasirinkimas, norint pasigaminti žuvį kiek kitaip, nei visada. Tunas bus iškeptas iki tobulumo, o žolelės suteiks nepaprastą aromatą bei skonį.

Reikės: 

  • 400 g tuno filė
  • druskos pagal skonį
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Garnyrui reikės:
  • 1 vnt. nedidelio svogūno
  • 2 vnt. paprikos
  • 13 vnt. žaliosiųjų alyvuogių be kauliukų
  • 2 vnt. slyvinių pomidorų
  • 1 vnt. česnako
  • 4 šaukštų  alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • 1 šaukštelis raudonėlių
  • 2 šaukštai baziliko
  • 2 šaukštai mėtos (neprivaloma)
  • pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Tuną supjaustykite į 4 dalis po ~100 g, pabarstykite druska ir atsidėkite.
  2. Kol žuvis marinuojasi, paruoškitegarnyrą.
  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, paprikas – norimo dydžio juostelėmis, alyvuoges – per pusę, susmulkinkite pomidorus ir sukapokite česnaką (1 skiltelę).
  4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite svogūnus, kol pagels. Sumeskite česnakus, pakaitinkite dar 30 sek. ir išjunkite kaitrą. Sumeskite pomidorus, alyvuoges, paprikas, kaparėlius, prieskonines žoleles ir pipirus. Jei kaparėliai ir alyvuogės nėra labai sūrūs, pasūdykite. Viską išmaišykite.
  5. Gerai įkaitinkite rantytą keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite tuną po 2 min. iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė. Vidus turi lengvai sušilti, bet nepakeisti spalvos. Kitaip žuvis taps kieta.
  6. Paruoštą garnyrą sukrėskite į lėkštes, ant viršaus uždėkite tuną. Skanaus!
36