Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Silkė škotiškai receptas

Reikės:

  • 300 g silkės filė (be aliejaus),
  • druskos,
  • ½ puodelio garstyčių,
  • ½ puodelio pieno arba grietinėlės,
  • 1½ puodelio avižų,
  • ¼ puodelio aliejaus arba sviesto

Gaminame:

Filė nuplaukite ir gerai pasūdykite, jeigu ji nesūdyta. Dubenėlyje sumaišykite garstyčias ir grietinėlę, į mišinį sudėkite silkes. Palikite pastovėti bent 10-60 minučių. Avižas gerai sumalkite – dalis jų turėtų pavirsti miltais, tačiau palikite ir didesnių gabalėlių. Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba sviestą. Silkes gerai apvoliokite avižose ir kepkite, kol jos taps auksinės spalvos (maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės). Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad jie sugertų riebalų perteklių. Patiekite su salotomis ir virtomis bulvėmis ar bulvių koše.

89