Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Skandinaviškas dešrainis su remulado padažu

Kiekviena iš Skandinavijos šalių gali pasigirti vis kitokia dešrainių receptūra – pavyzdžiui, švedai juos gardina krevečių majonezu, o norvegai vietoj bandelės dešrelę valgo suvynioję į bulvinį blyną. O štai danai savuosius dešrainius gardina remulado padažu.

Reikės:

  • stiklinės majonezo,
  • pusės smulkiai supjaustyto geltonojo svogūno,
  • dviejų arbatinių šaukštelių smulkintų kaparėlių,
  • tiek pat smulkintų marinuotų agurkėlių,
  • pusės arbatinio šaukštelio kario prieskonių,
  • žiupsnelio ciberžolės,
  • arbatinio šaukštelio citrinos sulčių,
  • žiupsnelio druskos,
  • cukraus ir dviejų arbatinių šaukštelių Dižono garstyčių.

Viską sumaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.

Dešrainiams rekomenduojama rinktis „Frankfurter“ dešreles, bet jiems puikiai tiks virtos pieniškos, parūkytos ar griliui skirtos dešrelės. iškepkite arba išvirkite jas ir dėkite į orkaitėje trumpai pašildytas dešrainių bandeles. Dešrainius pagardinkite remulado padažu, marinuotais agurkėliais, susmulkintais raudonaisiais ar skrudintais svogūnais.

27