Skanūs grikių blyneliai
Reikės:
- 150 g grikių,
- vieno kiaušinio,
- šaukšto miltų,
- žiupsnelio miltų,
- lašo aliejaus.
Padažui:
- Mažo indelio graikiško jogurto,
Saujos žalumynų:
- petražolių arba kalendros,
- mėtos,
- baziliko,
- žiupsnelio druskos ir pipirų,
- smulkiai kapotų mėgstamų riešutų.
Gaminimas:
Pasūdytame vandenyje išverdame grikius, sudedame juos į dubenį, įmušame kiaušinį, įdedame miltų ir druskos. Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir didesniu šaukštu dedame blynų masę, kepame kol gražiai apskrus. Jogurtą su žalumynais, druska ir pipirais dedame į elektrinį plaktuvą, į žaliąjį padažą įmaišome smulkiai sukapotus riešutus.
Riešutų skonis ir kvapas geriau atsiskleidžia juos prieš tai kelias minutes pakepinus ant sausos keptuvės. Tai puikus ingredientas suteikiantis pikantiškumo įvairiems padažams.
19