Tuti.lt

Tavo laisvalaikis internete

Skraidkalmarių čiuptuvai su svogūnais

Reikės:

  • 500 gramų skraidkalmarių čiuptuvų
  • Kelių pudelių supjaustytų svogūnų
  • dviejų skiltelių česnako
  • trijų šaukštų obuolių sidro acto
  • vieno arbatinio šaukštelio cukraus ir druskos
  • žiupsnelio maltų raudonųjų ir juodųjų pipirų mišinio
  • 150 gramų aliejaus

Gaminame:

Inde sumaišykite susmulkintus svogūnus, česnakus, actą, cukrų, pipirus ir pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite ir gautą masę palikite penkioms minutėms pastovėti. Kalmarų čiuptuvus nulupkite ir supjaustykite maždaug dviejų, dviejų su puse centimetrų gabalėliais. Ant gerai įkaitintos keptuvės pilkite aliejaus ir dėkite kepti čiuptuvus bei daržoves. Čiuptuvus ir daržoves pakepkite apie 5-6 minutes, ne ilgiau nei 10 min., kol nugaruos visas keptuvėje susidaręs skystis. Patiekite su mėgstamu garnyru.

82